úterý, listopadu 20, 2007

flOw

...life could be simple...


Hra s přilehavým názvem, který říká vše...flOw..v překladu plynout..

Těm šťastnějším z nás, kteří vlastní next gen konzoli PS3 přináší příliv herního moře něco, co pohladí vaše srdce a láskyplně zahřeje duši..

Jak napsat něco tak jemného a pronikavého jako je hra sama?
flOw je z krve nové generace biscuit her, které mají svým kouzlem, jednoduchostí a hratelností okamžitě hráče vtáhnout do herního nebe a pokud možno nepustit..

Tato generace "novátorsky" jednoduchých her provází hráče kouzelným světem všemožných divů a kouzel s fantastickou atmosférou. Nechá Vás vychutnat si vše co nabízí bez nutnosti znalosti složitých mechanismů ovládání, procházení nabubřelých příběhů či nekonečného načítání..

Vše je hladké a plynoucí..
V momentě kdy spustíte flOw dostanete se po cca30ti vteřinách pozorování planktonu a poslechu hlasu moře do světa prvotní evoluce..
Nemohl jsem se ubránit jakési přirozené simbióze a prostě se nechat unášet děním kolem.
Ztotožnění s herními mechanismi sixaxis byly natolik hluboké, že jsem za chvilku přestal vnímat moje okolí a začal svou cestu za vývojem.

Ze začátku máte prvotní živočišnou formu, kterou postupně rozvýjíte pomocí pojídání menšího či většího planktonu nebo živočišných druhů..Vše se odehrává v panenském moři, kde se začíná psát historie nového světa.


flOw samotné je natolik krásné a přívětivé, že si za malou chviličku připadáte toho všeho součástí..a doslova hltáte vše co Vám flOw předkládá.

Tým lidí, kteří na flOw samotném pracovali, se s největší pravděpodobností vrátili ke kořenům podstaty herního světa. Rozhodli se, že není potřeba propracovaných scénářů, nejnovějších trendů grafického světa či všeho, co Vám bez mrknutí oka zaplácne 20GB na harddisku.
Prostě jen využili unikátních možností základního vývojového enginu PS3 + fraktálové grafiky a stvořili tak opravdový svět, jak je to jen možné..

U toho všeho zachovat jednoduchý princip ovládání, potažmo grafiky a čiré hratelnosti je opravdu velmi dobře odvedená práce.

Podstatou toho, proč o flOw píši není recenze či odrhované co hra má či nemá..
Jen postoupení pocitů jak jednoduché a komforní může hraní být.

Proč se nepodíváte na samotné video z hraní sami...

Každý z nás se více či méně setkal s hraním na PC. Otravným stahováním hry samotné, instalací nejen hry, ale i driverů pro grafickou kartu či jiných softwarových utilit, aby hra konečně fungovala jak má..Tím strávíte minimálně 20 minut..Dále nastavení hry samotné atd. atd...
Nakonec zjistíte že hodinka, kterou jste si s nadšením zarezervovali na zkrácení dlouhé chvilky, či jen pro zrelaxování, je prostě pryč..a co je horší..ještě jste si ani nezahráli..Někteří se rozčílí, jiní s povzdechem bezduše vypínají PC a jdou do luhů a hájů..
Slovy života..je to jako čekat celý týden na milování s partnerem..a když už je to konečně tady..nemáte už chuť..


Ne tak s Playstation 3..
Prostě a jednoduše jsem si o hře přečetl zcela náhodou na zahraničním webu a byl bez sebe zvědavostí..Když jsem zjistil, že hra stojí 145,- byl jsem opět příjemně překvapen za férovost a s radostí probělha blesková platba přes karu VISA..
Podotýkám, že vše jsem prováděl přes Playstation 3 bez nutnosti kamkoliv odbíhat, či čekat..
Vše včetně stáhnutí a instalování nezabralo více jak 2minuty!!!
Akorát jsem si stihl udělat šťávu, zhasnout a spustit flOw.. :)

A potom se jen a jen oddávat všemu krásnému co mi hra přinesla..

Snad poprvé v životě jsem nelitoval ani jediné rozkutálené korunky, která padla na tuto herní kouzelnou esenci.
Navíc o to větší radost byla provázena v hraní tím, že vše bylo prakticky okamžitě připraveno k plnohodnotnému hernímu zážitku.

Je to jako mít okamžitě překrásný sex kdykoliv si vpomenete..