čtvrtek, září 06, 2007

iRobot - SCOOBA


Robot. Jaké krásné slovo českého původu.
Co obyčejnému člověku většinou vytane na mysl? Že by blízká budoucnost? Samé problémy, či odlehčení od každodenních problémů.

Ať tak či onak, stejně to bude tak drahé, že si to většina z nás nebude moci ani dovolit.

Bohužel budu se muset přiklonit ke skutečnosti, že tuzemský trh k "novinkám" není příliš nakloněn, ať už se jedná o distribuci, nebo o cenovou hladinu technických vymožeností kapitalistického západu.

Jaký je můj příběh? Inu před časem jsem měl tu možnost se dozvědět od blízkého človíčka, že uvažuje o koupi domácího robota. Pokud se držíte při zemi, napadne Vás při nejlepším kuchyňský robot. Zdomácnělé značky jako PHILIPS, TEFAL, MOULINEX budete opěvovat nadarmo, jelikož tady se bavíme úplně o jiném kalibru..

Už Vám svítá? Že by to tedy byl robot úklidový? Přesně tak!

V současnosti je na českém trhu nejdostupnější vysavač TRILOBITE nebo iROBOT ROOMBA plus nějaké ty značkově neznačkové kopie slavných.

Jenže i zde jsme stále vedle. Jelikož u firmy iROBOT jsou chytré hlavičky, někdo si řekl, co takhle nechat našeho ROOMBu přes noc s mopem o samotě...
Láska na první pohled a nový přírůstek do rodiny irobotů je na světě. Před rokem se narodil iROBOT SCOOBA, který má všechny potřebné dovednosti tatínka i veškerou pečlivost maminky.

iROBOT SCOOBA, jak už napovídá název, je tak trochu z vodnické rodiny. Má sice neustále mokrý šos, ale zato vyčistí dočista dočista.

A jak že vlastně funguje?
Díky sérii kartáčů, vysávacích průduchů(neplést s prďochy tzn.důchodci) a trysek téměř dokonale vysaje-umyje-vydrhne-vysaje-vysuší vše co mu přijde pod vousy.

Mno téměř vše.

Tento miláček je totiž koncipovaný pro mytí podlah (lino,dlažba,mramor,parkety,plovoucí podlahy)

Principu si můžete povšimnout z nákresu. Pokud Vám právě docestoval domů (alespoň pomylsně) stačí ho vybalit, pak nabít baterii (první ciklus je 16hodin formátování baterie), pak konečně naplnit nádržku vodou s čistící chemikálií a vesele spustit čistící program což se odehraje pouze 2mi tlačítky...START a CLEAN...Jednoduché říkáte si? Hledáte háček? Tak to máte smůlu přátelé, jelikož o vše ostatní už se opravdu postará sám SCOOBA.

Nemusíte mít strach, že by vám spadl ze schodů, ani že by vynechal určitou část místnosti. Jeho firmware i senzory si s vaším bytem prostě poradí bez Vaší pomoci. Pokud je místnost veliká, nebo chcete vyčistit jen část, máte možnost použít tzn. virtuální zeď, která rozdělí místnost na dva koridory. Který z nich chcete vyčistit je jen opravdu na Váš. Zařízení pro vytvoření virtuální zdi je přibaleno v ceně!

Ciklus čistění trvá cca 35-45min. Záleží pouze na tom, jak moc máte podlahu zaneřáděnou. Pokud, i po vyprázdnění nádržky s čistící tekutinou, je podlaha nedočištěná, SCOOBA si řekne o vyprázdnění nasbíraných,vysátých, vydrhnutých nečistot a o doplněné čistící tekutiny (stačí pouze voda s trochou octu) a může se vesele pokračovat.

Dokonce ani o koberec se není potřeba bát. SCOOBA sám rozpozná, kde se koberec nachází a nechá ho bez povšimnutí. SCOOBA sám čistí naprosto perfektně, efektivně a bez jakýchkoliv problémů.Jediné s čím mu budete muset pomoci, je vyčistit kraje (5cm ode zdi) a rohy...Které nezvládá nejefektivněji. Nicméně takový dodatkový úklid trvá cca 5 minutek, a to mluvím o poměrně velké místnosti 8mx7m

Po vysmýčení místnosti je vše opravdu čisté, jako ze škatulky.
Takto umité podlahy jsem ještě neměl. A navíc bez práce!

A to nejzajímavější? Jistě se nejedn z Vás ptá, za jakou cenu je takový luxus. V EVROPĚ je doporučená maloobchodní cena 19.000,- Kč. Pokud jste jen trošku šiokovní a nebojíte se nákupu přes internet jako je třeba EBAY, cena se pohybuje kolem 6.500,-Kč, což je fantazie.

Kdybych měl SCOOBO hodnotit, určitě by ode mne dostal 8bodů z 10ti.

PRO:

Opravdu bezchybný úklid s minimální námahou.
Poměrně tichý chod oproti vysavačům, nebo uklizečkám :)
Neodmlouvá.
Relativně dlouhá výdrž baterie.

PROTI:

Rohy a kraje mu nejdou nejlépe...
Nedostupnost v ČR..
Nemá dálkový ovladač..ikdyž nemyslím, že by byl potřeba..
Nepřítomnost kolébky..

6 Komentáře:

  • Ty už zase pracuješ v Clean servisu??? Jsem ráda, že žiješ. Smíšek

    Komentoval Anonymous Anonymní, v 9:25 odp.  

  • Super věc toto. Mám levnější variantu Roomby a to Cleanmate a ta Scooba mě taky láká. Jen jsem koukala na eBay a za 6500,- jsem tam Scoobu teda bohužel nenašla. Můžete poradit, kde jste to viděl? Děkuji.
    Jitka N.

    Komentoval Anonymous Anonymní, v 12:47 odp.  

  • Svůj jsem kupoval právě z e-bay a pro rodiče taktéž. Vzhledem k tomu, že jsme si kupovali na poprvé dva...pro mou maličkost a pro sestřenku...dostali jsme velmi dobrou cenu, která skutečně se vším všudy byla na jeden stroj 6.500,-Kč s DPH...A díky všem bohům světa, neplatili jsme CLO...které většinou dělá docela nezanedbatelnou částku. Většinou se dá domluvit přímo s prodejcem, aby poslal balík jako dárek. Pak se clo neplatí..Další stroj jsem kupoval pro rodiče. Ten mne přišel na 8000,-Kč s DPH..

    Komentoval Blogger RAV3N, v 6:29 odp.  

  • na stránkách www.irobot.cz už v ČR seženete vše. Pravda Roomba 560 i Scooba jsou tam za 10.740,-, nicméně s 2 letou zárukou, uzpůsobeny pro Evropu a servisem v ČR. Politika výhradního dovozce je jednoduchá - jednotné ceny. Nikde na netu v ČR nenajdete totéž levnějši, jedno jaký prodejce. Mám je doma první den a jsem nadšen.

    Komentoval Anonymous Anonymní, v 7:46 odp.  

  • Tož dá se to sehnat i u nás levněji, ale jedině u www.pixmania.cz, což je webový obchod s nejhoršími ohlasy. Nákup pomalý, nedodávají české návody (jsou to frantíci), možnost reklamací žádná, hrůza. Takže pokud se Vám to nepokazí, pak tam Roomba 560 jen za 9.100,- (místo 0.748,- jinde).

    Komentoval Anonymous Anonymní, v 8:32 odp.  

  • Mám ho také (tedy Scoobu) a od prvního dne naprostá spokojenost. Protože máme kvalitní dřevěnou podlahu, na které je vidět vše (otisky nohou, pacek od psa a psí chlupy apod), o pouhém vysavači jsme ani neuvažovali. Scooba je super, velmi tmavé dřevo v obýváku je jako nové a originál chemii jsme ještě ani nezkusili, funguje skvěle se Savem (mýdlový čistič na dřevěné podlahy).

    Komentoval Anonymous Anonymní, v 7:48 dop.  

Okomentovat

<< Zpět na HOMEpage